lunes, 7 de enero de 2008

El Nadal i la cuina del dia a dia




Les receptes
antigues que ens han arribat fins avui, son receptes festives; ningú no es posava a escriure receptes de diari a un llibre que s’havia d’escriure a ma i d’un en un.

Es important que sabeu que el dia a dia dels mediterranis a traves de l’historia, es vegetarià. Olles de fesoles, de faves, de llenties...amb un os de porc salat i com a molt un tall de cansada per tota l’olla.

Aquestes olles, es condimentaven amb herbes fresques o seques – llorer, romaní, farigola, sàlvia...- i vegetals –all, naps, cols, pastanagues, coliflors, carbassa, pebrots, carxofes...-

Aquest vegetals es feien directament a l’olla o prèviament sofregits amb cebes i alls.

Altres condiments com el safrà, el pimentón, el pebre... acabaven d’amanir un miracle que fa que l’organisme funcioni com un rellotge.

Les carns barrejades amb llegums, arròs o cereals son difícils de pair i el rendiment nutricional resultar ser molt petit.

Els vegetals amb les llegums o cereals, son altament rendibles en quant a nutrició i donen escassos subproductes.

La verdures combinades amb carns o peixos s’han d’entendre com aliments festius, ja que es tracta d’aliments que amb llegums o cereals son de difícil digestió i per tant, de poc rendiment nutricional.

La conclusió es simple. Per mantenir un cos saludable heu d’aconseguir fer 1 àpat festiu per cada 5 de nutritius.

Ara fa ja més de 10 anys que investigo sobre aquest tema, de manera que si teniu curiositat o necessitat de saber-ne més no dubteu en preguntar-me. Us contestaré el que estigui en la meva ma.

No hay comentarios: