miércoles, 9 de enero de 2008

La fruita, com s'ha de consumir.



Cada vegada més em pregunteu sobre els canvis que s’han d’introduir a la dieta diària per millorar i estabilitzar la salut.

Inclús m’esteu consultant sobre els utensilis indispensables a la cuina.

Intentaré, setmana a setmana, anar desfilant el que la meva experiència m’ha ensenyat.

La fruita.

El primer que s’ha de saber sobre la fruita es que no necessita digestió.

Això vol dir que un cop ingerida passa de llarg per l’estómac en poc temps, uns 15- 20 minuts.

La segona cosa que s’ha de saber es que les fruites aporten gran quantitats de minerals, vitamines, fibra...

I la tercera cosa es que s’han de consumir fresques i de temporada. Ara tenim peres, pomes i taronges.

Hem de consum u minin de dos peces al dia i no hi màxim, el que es molt útil a l’ha de reeducar mals hàbits, ja que tenim un tipus d’aliment del que podem abusar.

Una pregunta que sempre em feu és QUAN S’HA DE MENJAR LA FRUITA ?

La resposta es simple:

1. entre àpats quan hi ha gana


2. en suc per trencar el dejú al llevar-se


3. mai desprès dels dinars perquè es troba amb l’estómac ple, no pot passar –recordeu que no necessita digestió- i fermenta fent que la digestió dels aliments no sigui optima. Passeu la fruita al berenar; el vostre cos i la vostra digestió us ho agrairà..


La natura es molt llesta i ens dona la fruita mes adient per la nostra salut a cada temporada. Però mireu que siguin de procedència ECOLÒGICA per que les fruites no ecològiques acostumen tenir tants tractaments químics que de vegades fan tot menys el que perseguim.

No dubteu en demanar-me informació sobre les fuites de cada temporada. Si més no la nostra comanda de la nostra associació de consumidors responsables us pot sevir com a guia dels productes de temporada.






No hay comentarios: